Hura
Svět. krize - vysoký kurzKrize se dotýká nás všech, někoho mín, někoho víc.Ale nás teniskáře sužuje nízkým kurzem CZK, jelikož hodně lidí nakupuje z ebay.Například boty za 70$+35$ vyšli v létě kolem 1800kč , momentálně by vyšli na 2310kč …to je dost hrozný nárust.Chci se zeptat na Vaše názory, vyplatí se objednávka z ebay či jiných e-shopů ve světe?Myslíte že dollar zas pujde dolu?Nevyplatí se počkat až zas bude dollar dole? Příspěvek byl vložen 5. 2 2009 v 16.59. |
tomaaash
jated stagnuju… je tady jeste sance, ze nase mena ceska oslabi jeste vic, pokud to dovoli okolnosti v madarsku, ale to jsou jen spekulace… vcera zas nekdo chytry rekl, ze ceska ekonomika si sahla na dno, takze uz by to nemuselo bejt horsi. uvidime Příspěvek byl vložen 6. 2 2009 v 11.56. |
Tha_Professor
..pokles koruny není způsobenej naší pomalou ekonomikou.. Je právě naopak způsobenej poklesem americké a západoevropské ekonomiky. Vzhledem k tomu, že tahle krize se zatím nejvíc projevuje jako finanční krize, tak se na to můžeme podívat z hlediska mezinárodního obchodu s kapitálem. V USA je málo volných peněz ⇒ roste úroková míra ⇒ když roste úroková míra začíná být zajímavé pro investory z ostatních zemí přesunout svůj kapitál do těchto oblastí, protože přináší vysoké zhodnocení ⇒ aby mohli saudové, japonci, číňaní, ale i češi investovat v USA nebo v Eurozóně, tak musí vyměnit svoje volný yeny a koruny za dolary a eura. ⇒ zvyšuje se poptávka po těchto měnách ⇒ zvyšuje se kurz. tímhle se samozřejmě zdražuje import k nám. ale na druhou stranu zlevňuje náš export. Česká ekonomika díky tomu, že je mimo euro zónu může posílit svůj export a tím si dovolím tvrdit, že na krizi může vydělat (kromě exportů který jsou závislý na postižených odvětvích na západě – bohužel pro nás je to třeba automobilismus… (fuck ČSSD btw…)) Myslím si že na úroveň dolaru v létě se zase jen tak nedostaneme.. to byl klid před bouří (naopak extrémě levné peníze v USA). Na druhou stranu musím vzít zpět svoje nářky pro snížení retail cen spotřebního zboží v létě.. To by náš retail nemohl přežít, pokud by musel teď držet ty nízké ceny.. takhle se aspoň lehce napakovali a můžou přežít ty dva roky hubnutí – nemyslím, že u nás odpadnou obchody… budeme se k USA muset přibližovat životní úrovní spíš než hrátkama s kurzem.. Nedovolím si odhadovat jak to bude s kurzem v nejbližších měsících. Všechny vlády jsou tak nevyzpytatelné, že nikdy nikdo neví kolik se napumpuje, kolik vytiskne a kdo ty peníze dostane. A co se tenisek týče? snad bude míň wannabe sneakerheads překupníku co na aukru nabízejí ty nejexkluzivnější modely a sneakerfiends si svoje najdou vždycky.. možná budeš muset počkat na slevu, ale krize v USA snad způsobí, že nebude všechno vyprodaný do dvou hodin a budeš mít možnost počkat… všechno má pro a proti… Příspěvek byl vložen 6. 2 2009 v 13.29. |
dcman
-Kurz koruny v létě byl až „nezdravej“, tohle není krize ale přirozenej vývoj ekonomiky, kdy se kurzy měn mění. Buďme rádi, že máme korunu, podívejte se na takovej vývoj kurzu libry, to je jak na houpačce. Co se týče sneakers, tak můj osobní zájem o nové modely a páry to nezmění, vždy se najde slušná aukce, kde se dá sehnat super pár „za pár šupů“, chce to jen hledat. Jinak souhlas s Erikem, formuloval to krásně, já jsem línej to takle rozepisovat))) Příspěvek byl vložen 6. 2 2009 v 13.55. |
Hura
...Jenže automobilka v Boleslavi tvoří x% našeho průmyslu a myslim že je to něco přes 50% (můžu se mýlit), a jelikož bydlim v MB, tak můžu situaci posoudit.Jen to můj názor a vim to z doslechu i vlastní situace.Zatim to tak hrozně nevypadá, ale lidi se bojí o svoji práci, ikdyž ted znova začala pracovat škodovka i v pátek, ale i tak hodně agentur přestala škodovka zaměstnávat a hodně ukrajinců, větnamců, slováků přišli o práci, ale všichni zůstavaj v boleslavi.A to neni všechno, v okolí boleslavi je hodně firem a závodů závislých na škodovce, a pokud škodovka přestane vyrábět, všechny tyhle firmy zkrachujou.Navíc 3/4 města je škodovka, a nic jinýho tu neni (krom firem závislých na škodě), město by bylo mrtvý.V Praze možná tak krize poznat neni, ale tady v MB celkem ano, ale prosimtě neřikej že tohle neni krize ale vývoj ekonomiky, to mě zrovna přijde dost směšný když tebe krize nepostihla:) Příspěvek byl vložen 6. 2 2009 v 21.27. |
Tha_Professor
..156 firem působících v českém automobilovém průmyslu tvoří asi 14 % produkce naší ekonomiky.. Neříkám, že je to málo – je to určitě víc než v současnosti chceme, ale není to 50%, myslím, že 14% nás nepotopí… Příspěvek byl vložen 6. 2 2009 v 22.45. |
dcman
-Nepleť jabka s hruškama. Já se bavil o kurzu koruny, ne o produktivitě práce a zaměstnanosti ve tvém kraji. Uvědom si to, kde je kapitál škodovky! Tam naše republika ani nezasahuje a těch a „pár“ firem je jen vrcholek ledovce. Ačkoli státní zaměstanec, tak to pociťuji taky, sice ne jak soukromník, ale cítím to. Ale uvědom si to, že si v ČR na sebe škodovka upletla bič sama, cena octavie v čr-základ 380 000kč, všude jinde o minimálně o 70 000kč méně. Škodovka je sama proti sobě, a přeji jí to, aspoň to pro ni bude „studená sprcha“, kterou zažije. Sedřít kůži ze svých a cizincům nechat volné pole-Škoda auto. Až začne nabízet auta za stejnou cenu, jako v Německu, nebo Anglii, tak ji budu podporovat, ale jinak ne. Jinak je pro mne Škoda auto firmou, která nehraje tak, jak má. Příspěvek byl vložen 7. 2 2009 v 03.57. |
tomaaash
skodovky uz jsou nejakou tu dobu (par mesicu) u nas opet o neco levnejsi nez v zahranici. pani z mlady boleslavy si to konecne uvedomili a poupravili cenik ;-) Příspěvek byl vložen 7. 2 2009 v 12.05. |
dcman
-Tak to nevím, zas tak to nesleduju. Ale když jsem se koukal na ceník před cca 6-ti měsíci, tak jsem se zděsil, 400 000kč za Octavii, která je téměř v základní výbavě a s nejslabším motorem, to je silný kafe. Nehledě na to, že ani ten servis a ani díly už nejsou tak levné a dostupné, jak předtím. Zlatá Toyota:))) Příspěvek byl vložen 7. 2 2009 v 12.22. |
Hura
...O autech se s vámi bavit nebudu vůbec.Nemá to cenu:)Mohl bych tu sáhodlouze popisovat, proč jak, proč tak, proč takto, ale to se mi nechce:) Příspěvek byl vložen 7. 2 2009 v 20.57. |
ORBITAL
horky tip z bankydolar na podzim tam kde euro. 100k na 6 mesicu cisty zisk neco do 20k Příspěvek byl vložen 9. 2 2009 v 08.39. |